Pao pljačkaš kladionica: Od februara do maja otuđio oko 4.000 KM

Radiosarajevo.ba
Pao pljačkaš kladionica: Od februara do maja otuđio oko 4.000 KM
Banjaluka.net / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u akciji kodnog naziva "Kapa", radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela razbojništvo, preduzeli su niz operativnih i istražnih mjera i radnji koje su, 27. maja 2019. godine, rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode B. K. iz Banje Luke, saopćeno je iz PU Banja Luka. 

B. K. se sumnjiči da je u periodu od februara do maja 2019. godine, na području grada Banja Luke i Laktaša, izvršio četiri krivična djela razbojništva i jedno krivično djelo razbojništvo u pokušaju, jer je uz prijetnju upotrebe noža prema radnicama sportskih kladionica i prodavnice, otuđio novac, čime je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 4.000,00 KM.

Policijski službenici su pronašli i izuzeli sredstvo izvršenja krivičnih djela, a nakon kompletiranja predmeta, u toku dana 28. maja 2019. godine, osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Kako je javila Srpskainfo, riječ je o 33-godišnjem Branku Kneževiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije