Otkriveno ko je palio restorane i pljačkao po Trebinju

Radiosarajevo.ba
Otkriveno ko je palio restorane i pljačkao po Trebinju
Načelnik Policijske uprave (PU) Trebinje Žarko Laketa održao je danas vanrednu konferenciju za novinare.

Na pressu je istakao da je trebinjska policija jučer uhapsila osobu e inicijala S. R. (1986) koja je osumnjičena da je zapalila restoran “Dionis” u Trebinju, te ukrala više predmeta iz kafića “Tvins”.

 Kako je navedeno, policija je ukradene predmete iz kafića “Tvins” – LCD televizor i resiver za total TV, pronašla u jednom objektu u Starom gradu u Trebinju, dok je novčanik pronađen u toaletu jednog ugostiteljskog objekta. S. R. je uhapšen na području Višegrada.

S. R. je, kako je navedeno, od ranije poznat policiji zbog krivičnog djela koje je počinio 05.09.2017. godine, kada je zapalio pomoćni objekat u trebinjskom naselju Police, te krivičnih djela “teška krađa” i “lažnog prijavljivanja krivičnog djela”, prenosi portal Mojahercegovina.

Protiv njega će, zbog krivičnog djela “paljevina” i “teška krađa”, danas biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Prema nezvaničnim saznanjima ovog portala u pitanju je Slavenko Redžo iz Trebinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije