Otkriveni novi detalji porodičnog nasilja u BiH: Ugušio se u policijskom vozilu

Radiosarajevo.ba
Otkriveni novi detalji porodičnog nasilja u BiH: Ugušio se u policijskom vozilu
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija / Ubistvo u Banjoj Luci

Milorad Bukša (53) je nakon sukoba s bratom i sinovcima umro bizarnom smrću, jer se ugušio hranom, otkriva Srpskainfo.

Izvor iz istrage otkriva da se Bukši tokom sukoba pokrenula hrana iz želuca i završila u dušiku, zbog čega se ugušio u policijskom autu.

Zbog Miloradove smrti odmah su uhapšeni njegov brat Predrag (50) i njegovi sinovi blizanci David (21) i Danilo (21), te Slaviša Adžić (30), koji je radio kao vozač u Predragovoj firmi.

Tragedija u BiH: Preminuo muškarac nakon što su ga pretukli članovi porodice

0

Do sukoba je došlo u nedjelju oko 20 sati ispred njihovih porodičnih kuća u banjalučkom naselju Petrićevac.

Više puta reagovala policija

Prema saznanjima Srpskainfo, već duže vremena traje sukob između braće Milorada i Predraga, a zbog toga je već nekoliko puta reagirala i banjalučka policija.

Nihovi poznanici su ispričali da su jedno vrijeme njih dvojica živjeli zajedno u kući, ali da je stalno bilo sukoba, zbog čega je njihov otac Predragu napravio drugu kuću, odmah iza porodične.

"Ni kada se Predrag preselio u drugu kuću nisu prestali sukobi. Međutim, kada im je otac umro u avgustu došlo je do još češćih svađa. Čuo sam da je sukob nastao oko podjele prve kuće, a ostavinska rasprava je bila zakazana za srijedu. Navodno je Predrag tvrdio da mu pripada i pola kuće u kojoj je živio Milorad, a on se nije slagao s tim", kaže sagovornik.

Sukob

Ističe da je Milorad ranije imao restoran, da je Predrag vlasnik kafića na pijaci, a bavio se i prodajom polovne bijele tehnike. U nedjelju je došao kamion da mu istovari robu i tada je počeo sukob između njih.

"Tada je naišao Milorad, koji je bio pijan, i počeo da lupa po kamionu i galami. Navodno se popeo na prikolicu i lupao po uređajima. Tada je Predrag pozvao policiju i prijavio ga", kaže izvor Srpskainfo i dodaje da je navodno u jednom trenutku Milorad pao s prikolice.

U tom trenutku dolazi do sukoba između Milorada sa jedne, te Predraga, njegovih sinova i vozača s druge strane.

Obdukcija

Očevici pričaju da je sukob duže trajao, a da se tu zatim pojavila i policijska patrola. 

Pošto je Milorad prijavljen da narušava javni red i mir, policija ga je uhapsila i povezla prema policijskoj stanici Lazarevo, koja nije puno udaljena. Međutim, u jednom trenutku Miloradu je pozlilo i on je preminuo.

Prema saznanjima Srpskainfo, obdukcijom je utvrđeno da je Milorad bio pod utjecajem alkohola.

Uzrok smrti je, kako piše Srpskainfo, bizaran i svi su ostali iznenađeni kada se saznalo za njega.

"U jednom trenuku, hrana iz želuca je krenula gore i došla do dušika, gdje se zaustavila. Zbog toga Milorad nije mogao doći do vazduha, te se ugušio. Pregledom njegovog tijela utvrđeno je da nije imao teške povrede, kao što su naprimjer lomovi", saznaje se.

Na potezu tužilac

On je pojasnio da je sada na tužiocu da odluči o kojem krivičnom djelu se ovdje radi.

Tragedija u BiH: Preminuo muškarac nakon što su ga pretukli članovi porodice

Mještani ove ulice nijemo su posmatrali kuće porodica Bukša, u nevjerici su komentirali sukob između braće.

"To je bilo užasno, čuo sam galamu i vrisku. Kada sam izašao, vidio sam da njih četvorica tuku Milorada, koji je u jednom trenutku ležao na zemlji. Izgledali su kao hijene, niko nije smio da priđe", ispričao je jedan od komšija i dodao da su obojica Predragovih sinova na policijskoj akademiji.

Prali mjesto zločina

Komšije porodice Bukša juče su ispričali da su nakon tuče ostali iznenađeni kada je došla policija.

"Kada sam izašao na ulicu vidio sam da njih četvorica napadaju Milorada. Zbog toga mi je bilo čudno kada je stigla policija i uhapsila Milorada, te ga stavila u policijsko vozilo, a napadači su ostali ispred kuće. Jedan komšija mi je zatim ispričao da je gledao kako Predragovi sinovi peru mjesto na kojem su tukli strica, što znači da se juče nije mogao obaviti uviđaj kako treba", rekao je sagovornik Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije