Otkriveni kradljivci vozila na području Travnika i Bugojna

Radiosarajevo.ba
Otkriveni kradljivci vozila na području Travnika i Bugojna

Službenici Odjela kriminalističke policije policijskih uprava Travnik i Bugojno zajedničkim radom na otkrivanju i sprječavanju krivičnih djela krađa vozila rasvjetlili su tri krivična djela teške krađe vozila, saopćeno je danas iz MUP-a SBK. 

Riječ je o krivičnim djelima koja su izvršena na području Novog Travnika od 31. decembra prošle godine do 16. januara ove godine. 

Tom prilikom su ukradena dva vozila 'golf 2' i vozilo 'jeta'. Nakon krađe navedenih vozila ista su prodata na području Bugojna.

Osumnjičeni za ova krivična djela su dvadesetdvogodišnji S.K. i dvadesetdevetogodišnji M.K. oba iz Novog Travnik, te dvadesetpetogodišnji K.B. iz Travnika. Protiv njih će biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima Kantonalnom tužilaštvu Travnik. 

Vozilo 'jeta' pronađeno je u Bugojnu, a jedan 'golf' na Ravnom Rostovu, dok je drugi lociran na području Livanjskog kantona, javio je Radio TNT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije