Otkriven uzrok tragedije u kojoj je stradala porodica Brkić?

Radiosarajevo.ba
Otkriven uzrok tragedije u kojoj je stradala porodica Brkić?
Foto: Radiosarajevo.ba / Nesreća kod tunela Igman

Saobraćajna nesreća koja se dogodila u petak na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva, u kojoj su poginule tri osobe - roditelji i jedno dijete, potresla je cijelu BiH.

Prevrnuo se automobil na ulazu u Sarajevo, ima povrijeđenih

Nekoliko sati trajao je policijski uviđaj saobraćajne nezgode nakon čega je i uklonjeno je vozilo.

Tri osobe stradale u stravičnom udesu kod Sarajeva, poznato odakle su

Podsjećamo, u nesreći su poginuli Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu.

Poznat identitet nastradalih: Poginuo profesor sa suprugom i kćerkom

OŠ 'Zahid Baručija' izrazila saučešće porodicama Brkić i Selimović

Kako izvještava BHT, uviđaj su obavili policijski službenici, dežurni tužilac kao i pripadnici vatrogasne brigade. Sa mjesta nesreće izuzeti su video snimci kao i fotografije koje će otkriti zvaničan uzrok ove teške saobraćajne nesreće.

Međutim, nezvanično postoje informacije kako je izvijestila reporterka BHT-a vozač automobila ‘Ford’ koje je učestvovalo u nesreći kretao se lijevom trakom i zaobilazio je nekoliko vozila u desnoj traci pri pokušaju da se vrati u desnu traku izgubio je kontrolu nad automobilom nakon čega je udario u zid koji se nalazi na samom ulazu u tunel.

Od siline udarca automobil se prevrnuo na krov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije