Otkriven identitet muškarca za kojeg se sumnja da pucao i ubio Nedžiba Spahića

Radiosarajevo.ba
Otkriven identitet muškarca za kojeg se sumnja da pucao i ubio Nedžiba Spahića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Grbavica

Otkriven je identitet osobe za koju se sumnja da je pucala u Nedžiba Spahića Džibu, koji je potom preminuo. 

Riječ je o Saši Golubu, koji je od ranije poznat policiji. Ova informacija nezvanično je potvrđena za Radiosarajevo.ba u sarajevskoj policiji, a sa Golubom se još traga.

Podsjetimo, na Spahića je pucano sinoć u restoranu Paper Moon, nakon čega je kasno sinoć podlegao povredama.

Napadač je prišao stolu u restoranu, koji se nalazi u naselju Grbavica, i ispalio nekoliko hitaca, te se udaljio. Vratio se u automobil Alfa Romeo u kojem ga je, prema trenutno dostupnim informacijama, čekala jedna osoba te su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Vozilo je pronađeno u naselju Ciglane, ali u njemu nije bilo nikoga tako da se još uvijek traga za napadačem i njegovim pomoćnikom.

Policija je došla do saznanja o identitetu osobe koja se dovodi u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela, ali zbog istrage ne mogu reći o kome je riječ.

I Spahić je, podsjetimo, od ranije poznat policiji. Između ostalog je 2007. godine uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić i slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije