Otkrivamo imena devet uhapšenih u akciji "Posrednik"

2
A. S.
Otkrivamo imena devet uhapšenih u akciji "Posrednik"
Arhiv / Ilustracija / Sipa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su krajem marta u sklopu operativne akcije "Posrednik" na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze realizirali pretrese na 13 lokacija, pri čemu je slobode lišeno devet osoba.

Portal Radiosarajevo.ba saznao je njihova imena. Za osam osumnjičenih određen je pritvor, dok je jednoj osobi izrečena mjera zabrane.

"Memiš Hajdarević, Anes Zaimović, Nedim Ušanović, Sabir Jekalović i Selmir Halilović. Oni su osumnjičeni za lažiranje COVID potvrda, do su Stjepan Lazarević, Almir Grebo, Mumaer Selimović i Jasmin Mušić (mjere zabrane) osumnjčeni za druga koruptivna krivična djela", saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Informaciju da je određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima i mjere zabrane jednoj osobi, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS za portal Radiosarajevo.ba.

"Na prijedlog Tužilaštva KS, Opčinski sud u Sarajevu, odredio je jednomjesečni pritvor za osam osumnjičenih koji su uhapšeni u sklopu akcije "Posrednik", dok su devetom određene mjere zabrane

Za osam uhapšenih određen je pritvor zbog opasnosti da bi osumnjčeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", dodala je Bavčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije