Otežan saobraćaj na prevoju Komar: Grtalica sletjela s puta

Radiosarajevo.ba
Otežan saobraćaj na prevoju Komar: Grtalica sletjela s puta
PrtScr / Otežan saobraćaj na prevoju Komar: Grtalica sletjela s puta
Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog M-5 Turbe - Donji Vakuf (Komar), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Naime, kako su istakli u BIHAMK-u od jutros je u BiH zabilježeno nekoliko saobraćajnih nesreća, a probleme je imalo i teretno vozilo koje je proklizalo i sletjelo sa puta na dionici magistralnog puta M-5 Turbe - Donji Vakuf na prevoju Komar.

Zbog toga je saobraćaj otežan, a iz BIHAMK-a apeluju vozačima teretnih vozila da koriste lance.

Preko planinskih prevoja posebno upozoravaju na ugaženi snijeg na kolovozu, a izdvajaju dionice: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo- Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

"Preko planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca. Apelujemo na vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni)", saopćili su iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije