Otac koji je ubio sina na Saraj-Polju predat u Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
Otac koji je ubio sina na Saraj-Polju predat u Tužilaštvo
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

U sarajevskom naselju Saraj-Polje u ponedjeljak navečer, 29. aprila, ubijena je jedna osoba. Naime, otac je ubio sina u ulici Hasana Sućeske, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Otac je uhapšen nakon izvršenja ovog krivičnog djela, te je nakon kriminalističke obrade u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo predat u nadležnost Tužilaštva KS.
 
Kako je za Radiosarajevo.ba ranije potvrđeno ubistvu je prethodila porodična svađa, a u tragediji otac je ubio sina.
 

Motiv ubistva se još uvijek utvrđuje, navela je Bavčić, te je dodala da su uviđaj na mjestu događaja obavili pripadnici MUP-a KS-a, a kojim je rukovodio dežurni tužilac.

Nove informacije o tragediji u Sarajevu: Otac ubio 37-godišnjeg sina

Ubistvo se dogodilo u 20:35 na 7. spratu zgrade u ulici Hasana Sućeske  u naselju Saraj-polje, a u kasnim večernjim satima pripadnici sarajevske policije priveli su oca, inače penzionisanog policajca Mujagu Ivazovića.

Kako saznajemo, iz vatrenog oružja ubijen je 37-godišnji mladić Semir Ivazović, a prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni za ovo ubistvo sve vrijeme je bio pod nadzorom policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije