Otac i sin napali policajce: Jednog gurnuli, drugog nokautirali

0
Radiosarajevo.ba
Otac i sin napali policajce: Jednog gurnuli, drugog nokautirali
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Otac i sin Siniša (53) i Spomenko (25) Tešan optuženi su da su prije tri godine u svom dvorištu u Istočnom Novom Sarajevu napali policajce K.M. i C.A., koji su došli da saslušaju Sinišu radi obavljanja informativnog razgovora, pišu Nezavisne.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Sinišu tereti za krivična dijela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a Spomenka za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Njima se stavlja na teret da su 4. aprila 2019. godine, oko 17.05, u dvorištu u ulici Jovana Raškovića napali službeno lice u vršenju službene dužnosti, kada su policajci od Spomenka zatražili da pozove oca Sinišu radi obavljanja informativnog razgovora.

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Navodi iz optužnice

Kako se navodi u optužnici, policajcima je uputio pogrdne riječi pa rukama naglo odgurnuo policajca K. M. usljed čega je on izgubio ravnotežu i nezgodno se dočekao na desnu nogu te zadobio povredu.

Navodi se da je policajac uganuo desni skočni zglob i zadobio oguljotinu kože iznad lijevog ručnog zgloba, kao i sa unutrašnje strane desnog koljena.

Zatim je policajca C. A. udario u lice, usljed čega mu je nanio povredu u vidu nagnječine u predjelu desne jagodične regije.

Neovlašteno držao pušku

U optužnici se navodi da je potom Siniša izašao iz kuće, u vidno alkoholisanom stanju, i policajca K.M. pokušao udariti zatvorenim pesnicama u predjelu glave, ali ga je on blokirao i spriječio udarac.

Također se optužnicom Siniši stavlja na teret da je u svojoj kući neovlašteno držao pušku bez okvira i 46 komada metaka.

Oružje je pronađeno u pretresu dan nakon incidenta sa policijom, a optuženi ga je prethodno nabavio u neutvrđenom periodu, međutim nabavljanje i držanje, shodno odredbama člana 8, stav 2. i 3. Zakona o oružju i municiji, građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije