Osumnjičeni za ubistvo Sadete A. pronađen mrtav

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za ubistvo Sadete A. pronađen mrtav

Osoba inicijala P. R. (1972.) iz Sarajeva za koga su postojale osnove sumnje da je sinoć u Sarajevu pucao u dvije osobe usljed čega je jedna preminula, danas je oko 15 sati pronađen mrtav. 

Riječ je o Rasimu Pljevljaku, bivšem djelatniku SIPA-e koji je bio osumnjičen za sinoćnje ubistvo Sadete A. 

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Irfan Nefić je za Agenciju FENA kazao da su pripadnici MUPKS-a i SIPA-e vršili potragu za tom osobom koja je trajala od sinoć te da je danas locirana i pronađena mrtav. 

- Odbjegli P.R. koji se sumnjičio za ubistvo pronađen je mrtav - kazao je Nefić te dodao da je P.R. pronađen na području Stojčevca, Općina Ilidža te da će se na tom mjestu vršiti uviđaj. 

Rekao je i da P.R. nije pokazivao znakove života kada ga je policija pronašla.

Vjeruje se da je riječ o samoubistvu.

U subotu oko 18.55 sati obaviješten je MUP Kantona Sarajevo, da je u ulici Patriotske lige do broja 48, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. 

Tom prilikom povrede su zadobili A. S. (1980.) i A.S. (1982.) oboje iz Sarajeva. Ljekarska pomoć im je ukazana u KCU Sarajevo, gdje je A. S. (1980) od zadobijenih povreda preminula, dok je A.S. (1982) zadobio teške povrede. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije