Osumnjičeni za svirepo ubistvo Simić uhapšen u Foči: Planirao novi krvavi pohod?

0
Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za svirepo ubistvo Simić uhapšen u Foči: Planirao novi krvavi pohod?
Facebook / Zoran Marić

U Foči je jučer uhapšen Zoran Marić (47) za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirom Delićem (36) ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54),.

Kako je saopćeno iz fočanske policije, Marić je uhapšen dok se nalazilo u taksi vozilu koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH. 

To je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Foča Velimir Kostović, navodeći da je osumnjičeni uhapšen jučer oko 16 sati na lokalnom putu Foča - Jošanica. 

"Za pojasom trenerke kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", rekao je Kostović. 

Marić će biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

"S obzirom na to da se radi o državljaninu Crne Gore on će primarno biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove potjernice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore", pojasnio je Kostović. 

Podsjetimo, za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), čije je tijelo sa vidnim opekotinama po glavi i rukama policija pronašla u petak na nepristupačnom terenu u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, nadomak Herceg Novog, osumnjičeni su Zoran Marić iz Foče i Radomir Delić iz Vlasenice. 

Obojica su nastanjena u Herceg Novom. Delić je zbog sumnje za saučesništvo u ovom stravičnom zločinu ubrzo uhapšen u Crnoj Gori, a Marić, koji se smatra "neposrednim izvršiocem", efikasnom akcijom policije RS jučer je lociran i priveden u Foči.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije