Osuđeni na po 17 godina zatvora zbog brutalnog ubistva starca

Radiosarajevo.ba
Osuđeni na po 17 godina zatvora zbog brutalnog ubistva starca
Radio Glas Drine / Kuća u kojoj je ubijen Sarić
Kantonalni sud Tuzla je, nakon okončanog glavnog pretresa po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona, objavio osuđujuću presudu za Slađana Mitrovića (26) i Sulejmana Đelibašića (27), s područja Bijeljine.

Sud im je izrekao kazne od  po 17 godina zatvora zbog krivičnog djela razbojništvo, prilikom čega je iz koristoljublja ubijen sedamdesetpetogodišnji Milan Sarić u njegovoj porodičnoj kući u naselju Sarići na području Teočaka u decembru 2015. godine.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo tuzlanskog kantona je Mitrovića i Đelibašića optužnicom teretilo da su kao saučesnici u periodu od 17. do 23. decembra 2015. godine ušli u kuću Milana Sarića u mjestu Teočak, zavezali mu ruke iza leđa, zadali mu veći broj udaraca rukama, nogama i tupim predmetima u tijelo, te jedan udarac nogom u bradu koji je uzrokovao smrt Sarića. Nakon toga su ispremetali stvari u kući, te pronašli i otuđili oko 750 KM koje je oštećeni imao u ladici.

Ovo Tužilaštvo je u saradnji s MUP-om TK-a, i uz podršku Centra javne bezbjednosti  Bijeljina, došlo do operativnih podataka  o identitetu  osumnjičenih,  koji su u februaru 2016. godine lišeni slobode.

 Po naredbi ovog  Tužilaštva, Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije je uradio DNK analizu bioloških tragova pronađenih na mjestu događaja i uporedio ih s uzorcima krvi osumnjičenih osoba. DNK analizom je utvrđeno da biološki tragovi pronađeni u kući pripadaju osumnjičenim osobama.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona će u narednom periodu primiti pismeni otpravak presude, nakon čega će se izvršiti analiza i donijeti odluka da li će se izjaviti žalba na ovu presudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije