Orkanska bura prevrnula šleper u Hrvatskoj: Poginuo vozač iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Orkanska bura prevrnula šleper u Hrvatskoj: Poginuo vozač iz BiH
Foto: Facebook / Tragedija u Hrvatskoj

Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjska, jučer u 19.50 sati na dionici državne ceste broj 8 u Hrvatskoj, kod skretanja za Priznu, u vrijeme zabrane prometovanja za sve kategorije vozila zbog orkanskog udara vjetra, došlo je do saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Za sada nepoznata muška osoba upravljala je kamionom s poluprikolicom s nacionalnim oznakama Bosne i Hercegovine.

Sletio je ulijevo u provaliju, gledano iz smjera Karlobaga u smjeru Senja, te je od zadobivenih povreda preminuo na mjestu događaja.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uviđaj će se zbog sigurnosnih razloga nastaviti na mjestu događaja nakon smirivanja vremenskih prilika, odnosno po prestanku orkanskih udara vjetra.

O nesreći su se oglasili i iz JVP-a Gospić na Facebooku.

"Noćas teška prometna nesreća u Prizni. Vjerojatno je zbog orkanske bure došlo je do prevrtanja tegljača. Nažalost, jedna osoba smrtno je stradala. Na intervenciji su sudjelovali JVP Gospić s tri vatrogasca i jednim vozilom i JVP Senj s tri vatrogasca i jednim vozilom", napisali su vatrogasci iz JVP Gospić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije