Optužnica protiv V.M. zbog neovlaštenog prometa oružjem

Radiosarajevo.ba
Optužnica protiv V.M. zbog neovlaštenog prometa oružjem

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv V. M. (1965) iz Banje Luke, državljanina BiH, koji se tereti za neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, javlja Fena.

Optuženi se tereti da je 13. 3. 2012. godine u Banjoj Luci, u dogovoru sa osobom protiv koje se vodi krivični postupak u Republici Hrvatskoj, toj osobi predao automatsku pušku marke "scorpion“, tri kutije s ukupno 150 metaka kalibra 9 mm, dvije kutije s ukupno 50 komada metaka kalibra 7,65 mm, tri spremnika i formacijsku torbicu za automatsku pušku marke "scorpion“, radi njihove dalje prodaje za cijenu od 800 eura kupcu u Republici Hrvatskoj, bez dozvole propisane zakonom Bosne i Hercegovine, odnosno suprotno članu 5. Zakona o uvozu i izvozu oružja i vojne opreme i kontroli izvoza i uvoza proizvoda dvojne namjene.

Optuženi V. M. se tereti da je počinio krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije