Optuženo 15 osoba zbog krađe državne i privatne šume: Evo o kome se radi

1
Radiosarajevo.ba
Optuženo 15 osoba zbog krađe državne i privatne šume: Evo o kome se radi
Foto: Printscreen wbbjtv.com / Ilustracija / Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv 15 osoba zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom šumska krađa, nedozvoljena trgovina i primanje dara i drugih oblika koristi.

Optužnica je potvrđena protiv: Elvira Husanovića, Admira Čomora, Adnana Husanovića, Eseda Pačariza, Ermina Mujkića, Samira Bukala, Durana Mešanovića,Taiba Šahića, Mihreta Dajdžića, Memnuna Madžaka, Edina Kazića, Amera Subašića, Emira Hormana, Murisa Maljića i Miralema Šarića.

Duran Mešanović i Elvir Husanović, inače, zaposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo KS, terete se da su od početka 2013. do sredine 2017. godine organizirali grupu koja je nezakonito sjekla državnu i privatnu šumu na području Kantona Sarajevo i Općine Konjic. Organizatori grupe su angažirali fizička lica kojima su čuvari šume omogućavali sječu za novac, koji su zadržavali za sebe.

Stigla zvanična obavijest iz Ministarstva: Evo koji su dani neradni u FBiH za prvomajske praznike

Stigla zvanična obavijest iz Ministarstva: Evo koji su dani neradni u FBiH za prvomajske praznike

Na taj način su oštetili javna preduzeća Sarajevo šume i Hercegovačko-Neretvanske šume, za više od milion maraka.

Inače, prilikom transporta drvne mase imali su podršku optuženih policijskih službenika MUP-a KS Edina Kazića i Memnuna Madžaka iz Policijske uprave Konjic. Postupajući tužilac za glavni pretres predložio je saslušanje 80 svjedoka, pet vještaka i više od 600 materijalnih dokaza, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije