Optužena četvorka iz Zenice: Potukli se vozači Porschea i Honde, udarali se štilom, makazama...

0
Radiosarajevo.ba
Optužena četvorka iz Zenice: Potukli se vozači Porschea i Honde, udarali se štilom, makazama...
Foto: Prtscr / Youtube / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Elmira Čolakovića, Dominika Ahmetspahića, Adisa Šepera i Harisa Kahvića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Optužnica je u cijelosti potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

U optužnici se navodi kako su njih četvorica, 5. augusta ove godine, u 14.30 u naselju Nemila, u Zenici Zenica, izazivanjem tuče, te drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Sarajevski policajce "love" razbojnike: U 45 minuta na ulici opljačkane dvije osobe

Sarajevski policajce "love" razbojnike: U 45 minuta na ulici opljačkane dvije osobe

A, do haosa je došlo zbog nesuglasica na cesti.

Naime, svi su se kretali magistralnim putem M17, iz pravca Zenice prema naselju Nemila, i to Čolaković Elmir i Ahmetspahić Dominik putničkim vozilom Porsche, a Kahvić Haris i Šeper Adis putničkim vozilom marke Honda.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba između Kahvića i Čolakovića, pa je Kahvić udario Čolakovića pesnicom u predio glave nakon čega je Elmir izašao iz vozila, te dolazi do tuče između pomenute dvojice. Iz vozila zatim izlaze i Ahmetspahić i Šeper, pa se "nastavila razmjena udaraca po raznim dijelovima tijela", piše u optužnici. 

Sva četvorica zatim ulaze u Poljoprivrednu trgovinu, odakle su uzeli predmete za nanošenje povreda i to drveno štilo, metalnu šipku, makaze i nož, te su nastavili sa razmjenom udaraca.

Na mjesto događaja zatim stižu policijski službenici, koji prekidaju tuču i hapse svu četvoricu. 

Čolaković je zadobio tjelesnu povredu u vidu ubodne rane lijevog lakta, a Šeper tjelesnu povredu u vidu nagnječenja glave, gornje usne i nosa, nagnječno-razderotisnku ranu gornje usne, prelom krunice prvog zuba gore lijevo, nagnječenje stražnje strane grudnog koša obostrano, nagnječenje oba koljena i nagnječenje sa oguljotinom kože stražnje strane lijeve podlaktice.

Kahvić je zadobio tjelesne povrede u vidu nagnječenja stražnje strane vrata, nagnječenje desne strane grudnog koša, nagnječenje i oguljotinu kože desnog lakta, te nagnječenje i oguljotinu kože lijevog koljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije