Opljačkana pošta u naselju Blažuj, radnica ranjena u pucnjavi

E. H.
Opljačkana pošta u naselju Blažuj, radnica ranjena u pucnjavi
Jedna osoba je povrijeđena tokom pljačke poslovnice Pošte u sarajevskom naselju Blažuj, koja se dogodila danas oko 14.15 sati.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Suvada Kuldija, glasnovogornica Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, dvije nepoznate, maskirane osobe izvršie su teško razbojništvo u poslovnici pošte u Blažuju.

"Tom prilikom razbojnici, koji su posjedovali oružje, ispalili su nekoliko hitaca te je zaposlenica ove poslovnice pošte povrijeđena. Ipak, još uvijek ne znamo stepen povreda koje je ona zadobila", dodala je Kuldija, govoreći kako nije poznato ni da li je zaposlenica povrede dobila od vatrenog oružja ili stakla koje je razbijeno.

Nakon pljačke razbojnici su se udaljili u nepoznatom pravcu, a MUP KS-a je formirao poseban tim koji će vršiti uviđaj i tragati za razbojnicima.

Cijeli slučaj prijavljen je i dežurnom tužiocu, koji će učestvovati u uviđajnim radnjama.

U ovim trenucima nije poznato ni koliko novca su razbojnici otuđili tokom pljačke, a više informacija o cijelom slučaju trebalo bi biti poznato tokom dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije