Općinski sud u Sarajevu: Pravosnažno osuđeni Stjepan Lazarević, Almir Grebo i Muamer Selimović

1
Radiosarajevo.ba
Općinski sud u Sarajevu: Pravosnažno osuđeni Stjepan Lazarević, Almir Grebo i Muamer Selimović
Foto: Arhiv / Općinski sud Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu izrekao je pravosnažnu presudu i osudio Stjepana Lazarevića na kaznu zatvora u trajanju od tri godina zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Presudom mu se oduzima i imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.060 KM koje je dužan uplatiti u budžet FBiH. 

Pravosnažno je osuđen i Almir Grebo na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok je Muameru Selimoviću za isto djelo izrečena uvjetna osuda, naveli su iz Tužilaštva KS.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Ranije je u predmetu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, osuđen i Memiš Hajdarević na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Naime, osuđeni su da su u novembru 2021. godine od Stjepana Lazarevića tražili da korištenjem društvenog i uticajnog položaja, posreduje kako bi Muamer Selimović, inače, policijski službenik MUP-a KS, koji se nalazio u pritvoru, bude pušten na slobodu.

Za ovu uslugu su Lazareviću obećali, a potom i dali novac u iznosu od 1.060 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije