Omer Horozović (61) uzeo letvu i napao komšije: "Napustite tu zemlju, to je moja parcela!"

2
Radiosarajevo.ba
Omer Horozović (61) uzeo letvu i napao komšije: "Napustite tu zemlju, to je moja parcela!"
Foto: Općina Zavidovići / Sve se dogodilo u Tursićima (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Osnovni sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Omera Horozovića (61) koja ga tereti da je, zbog parcele, drvenom letvom napao jednu osobu i oštetio vozilo.

Optužnica, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, tereti ga za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari. Sve se, kako je pojašnjeno, izdešavalo 29. aprila na području Zavidovića, u naselju Tursići.

"On je na parceli, vlasništvo Š.O. iz naselja Perovići, na kojoj su bili Š.O., njegova supruga E.O., M.M. i još nekoliko lica koji su zajedno na parceli izvodili poljoprivredne radove, od drvene ograde kojom je ograđena parcela, otkinuo jednu letvu dužine oko jedan metar", navodi se u optužnici.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Kako se dodaje, prilazeći prisutnima, govorio im je da napuste tu parcelu jer je ona njegova.

"Zatim je prišao vozilu Daihatsu, koje je bilo na toj parceli, vlasništvo M.M., te letvom nekoliko puta udario po prednjem vjetrobranskom staklu, koje je razbio, nakon čega je prišao i drugom vozilu koje je bilo na toj parceli, te sa namjerom da i na njemu razbije vjetrobransko staklo zamahnuo više puta", ističe se u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

U tome ga je, dodaje se, spriječio M.M., koji ga je uhvatio rukama, pri čemu je Horozović udario letvom M.M. u glavu, odnosno vrat, nanijevši mu lake povrede u vidu nagnječenja i razderotine kože iza lijevog uva, te nagnječenja glave sljepoočno-tjemeno lijevo. Potom je, istaknuto je, u jednom momentu Š.O. pritrčao u pomoć M.M. i zajedno su spriječili Horozovića u namjeri da razbije vjetrobransko staklo i na drugom autu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije