Okončana drama u BiH: Muškarac pucao na policiju i komšiju

Radiosarajevo.ba
Okončana drama u BiH: Muškarac pucao na policiju i komšiju
Foto: ATV / Muškarac pucao na policiju i komšiju

U jutarnjim satima okončana je drama koja se odvijala u Ništavcima kod Prijedora, kada je muškarac pucao prvo na kuću komšije, a zatim ispalio i više hitaca na policiju.

Kao što je ATV pisao, PU Prijedor sinoć je prijavljeno da je došlo do pucnjave u mjestu Ništavci.

"Policijskoj upravi Prijedor, dana 19.05.2020. godine, prijavljeno je da je lice G.B. iz Ništavaca, Grad Prijedor, upotrebom vatrenog oružja, u mjestu Ništavci, ispalio više hitaca u pravcu objekta kuće lica koje je događaj prijavilo. Postupajući po prijavi, pronalaskom osumnjičenog lica u vikend kući u Ništavcima, isti je u pravcu policijskih službenika, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, zatvorivši se u objekat kuće i nedozvoljavajući pristup", navode iz PU Prijedor.

Angažirani su i pripadnici Jedinice žandarmerije Republike Srpske, kao i Specijalna antiteroristička jedinica.

"Angažovanjem snaga SAJ-a i pregovaračkog tima MUP-a Republike Srpske i Jedinice žandarmerije PU Prijedor, osumnjičeno lice je dana 20. maja, oko 5.30 sati lišeno slobode", navode iz PU.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, u toku je preduzimanje mjera i radnji u cilju pribavljanja dokaza i kompletiranja predmeta, zbog krivičnih djela ''Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti'' i ''Izazivanje opšte opasnost“ za koja se osumnjičeni G.B. tereti. 

Drama je ukupno trajala devet sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije