Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje
Foto: Nezavisne / Milenko Tomić uhapšen zbog obljube djeteta

Okružni sud u Bijeljini, kojeg je tamošnje tužilaštvo optužilo da odugovlači proces protiv Milenka Tomića, nakon što ga je jutros osudio na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju, ne želi da komentariše činjenicu da je on nedostupan nadležnim organima.

Podsjetimo, Tomić se, po sili zakona, našao u kućnom pritvoru, jer je proces protiv njega trajao duže od dvije godine, što je zakonski maksimum koliko može ostati iza brave.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zbog toga je ranije iznijelo niz sumnji da Sud namjerno odugovlači ovaj proces.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Kada su dvije godine istekle, Tomić se našao u kućnom pritvoru, a jutros nije došao na izricanje presude.

"Optuženi M.T. oglašen je krivim za krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172 stav 3 Krivičnog zakonika Republike Srpske pa je ovom prvostepenom odlukom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina. Sud je takođe danas donio i rješenje kojim je prema nepravosnažno osuđenom M.T. odredio pritvor na osnovu odredbi Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske", rečeno je za Nezavisne novine iz Okružnog suda u Bijeljini.

Ponovo odgođeno suđenje bokserskom treneru optuženom za pedofiliju

Ponovo odgođeno suđenje bokserskom treneru optuženom za pedofiliju

Međutim, iz ovog suda nisu željeli da odgovore na pitanje koje je glasilo "kakav je stav Suda u vezi sa situacijom po pitanju Tomića, u pogledu trajanja suđenja i činjenice da je on sada nedostupan nadležnim organima".

"Tražene podatke koji eventualno nisu obuhvaćeni našim odgovorom nismo u mogućnosti dostaviti jer se isti jednim dijelom odnose na eventualno buduće postupanje suda, odnosno postupajućih sudija u postuku koji nije pravosnažno okončan ili se radi o stavovima koji će vjerovatno biti obuhvaćeni u pisanoj odluci suda, nakon njene izrade koja će biti ustupljena javnosti ako za to budu ispunjeni zakonski uslovi predviđeni Zakonom o krivičnom postupku RS i Zakonom o slobodi pristupa informacijama i drugim aktima koji regulišu ovu oblast", naveli su iz Okružnog suda u Bijeljini, prenose Nezavisne Novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije