Oglasio se MUP o tragičnoj nesreći u Sarajevu: Nakon pogibije motocikliste uhapšen 31-godišnjak

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se MUP o tragičnoj nesreći u Sarajevu: Nakon pogibije motocikliste uhapšen 31-godišnjak
Foto: Prtscr/Crna-hronika.info / S mjesta teške nesreće

U Sarajevu je sinoć, 30. augusta, došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao motociklista.

O tragičnom udesu danas su se oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo iz kojeg su naveli da je do nesreće došlo u 20.40 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Safeta Zajke i Numan paše Čuprilića, područje općine Novi Grad Sarajevo.

"Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila VW Transporter, kojim je upravljao B.D., rođen 1992. godine i motocikla Aprilia Atlantic, kojim je upravljao J.K., rođen 1992. godine, nastanjen u Vogošći.

Ministar Ramo Isak uvjeren: 'Rata u Bosni i Hercegovini neće biti'

Ministar Ramo Isak uvjeren: 'Rata u Bosni i Hercegovini neće biti'

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na mjestu događaja smrtno je stradao 31-godišnji motociklista, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke", istakli su.

Dodaje se, kako su po naredbi postupajućeg tužioca, 40 minuta nakon ponoći, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja uhapsili vozača B.D. koji je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije