Oglasio se direktor škole sa Ilidže iz koje je učenik izvršio samoubistvo u Pragu

Radiosarajevo.ba
Oglasio se direktor škole sa Ilidže iz koje je učenik izvršio samoubistvo u Pragu
Printscreen / Ilustracija - Češka policija

Jučer je informacija, koju je potvrdio naš portal direktor Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju sa Ilidže  Fuad Durgut, da je učenik (17) trećeg razreda ove ustanove počinio samoubistvo na ekskurziji u Pragua, obišla Bosnu i Hercegovinu i region. 

Nezapamćena tragedija: Učenik sa Ilidže izvršio samoubistvo na ekskurziji u Pragu

Podsjetimpo, prema informacija do kojih smo došli, mladić inicijala A. M., skočio je s prozora hotela u ovom češkom gradu u kojem su bili smješteni učenici.

Učenici Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju sa Ilidže prije polaska na ekskurziju - undefined

Facebook: Učenici Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju sa Ilidže prije polaska na ekskurziju

„Još nemamo zvaničnih informacija, istraga je u toku. Saučešće porodici i molim da se poštuje mir, kako porodice, tako i svih nas koji radimo. Posebno bih zamolio sve da dodatnih trauma poštedimo njegove roditelje“, dodao je Durgut za Radiosarajevo.ba.

Policija objavila snimak ispred hotela u kojem je učenik iz BiH izvršio samoubistvo

Danas je direktor Durgut, na zvaničnoj stranici ove škole, izdao saopćenje za javnost u kojem još jednom moli sve da se poštuje porodica, te da poštuje se njihova bol i da se utiče na sve načine da se onemogući iznošenje dezinformacija. 

Saopćenje koje je potpisao direktor Durgut prenosimo u cijelosti:

"Poštovani roditelji, uposlenici, učenici i prijatelji škole. Obavještavamo vas da nas je tragična i prerana smrt našeg učenika koja se dogodila na maturalnoj ekskurziji u Pragu, sve jako potresla, te da zbog istražnih radnji koje je provodila policija Češke Republike, kao i radi mira i suosjećanja sa porodicom stradalog dječaka, nismo izlazili sa saopćenjem za javnost.

Uprava  škole je u stalnom kontaktu sa porodicom, te vas molimo da poštujemo njihovu bol i da utičemo na sve načine da onemogućimo iznošenje dezinformacija.

Ostali učenici koji su otputovali na ekskurziju su dobro i pod nadzorom uposlenika škole koji su sa njima otputovali.

Ispred kolektiva Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža i u vlastito ime, zahvaljujem se uposlenicima i menadžmentu firme „Grandtours“ i Konzulatu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, na izuzetnom angažmanu i nesebičnoj podršci i pomoći, te stavljanju na raspolaganje svih svojih resursa našim učenicima i profesorima.

S poštovanjem, direktor škole Fuad Durgut", navodi se u saopćenju. 

Inače, češka policija je potvrdila da je dječak inicijala A. M. iz Bosne i Hercegovine počinio samoubistvo skokom sa prozora hotela u Pragu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije