Nakon što je sin ubio oca, oglasilo se Tužilaštvo: Traga se za osumnjičenim

Radiosarajevo.ba
Nakon što je sin ubio oca, oglasilo se Tužilaštvo: Traga se za osumnjičenim
Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija / Policija pred kućom ubijenog

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH  oglasilo se o ubistvu Slaviše Jovičevića (63). On je, podsjetimo, ubijen jučer u svojoj kući u Novom naselju u Brezovom Polju kod Brčkog, a prema nezvaničnim informacijama,  njega je ubio njegov sin Dalibor (34) hicima iz automatske puške, koji se potom dao u bijeg. 

Tijelo nesretnog Jovičevića pronašla je bivša supruga.

"U vezi s prijavom ubistva lica s inicijalima S.J. od 12.2.2020. godine u Novom naselju Brezovo Polje, obavještavamo Vas da Tužilaštvo Brčko distrikta BiH intenzivno provodi istražne radnje u ovom predmetu.

Provodi se uviđaj na licu mjesta, kojim neposredno rukovodi tužilac Tužilaštva, naređena je obdukcija tijela žrtve, saslušavaju se mogući svjedoci i provode druge istražne radnje usmjerene na dokazivanje ovog zločina. Provođenje istrage se nastavlja u saradnji sa Policijom, koja traga za licem poznatog identiteta, koje se dovodi u vezu s ovim ubistvom. U interesu istrage Tužilaštvo u ovom trenutku ne može objaviti više informacija o ovom slučaju", saopćeno je iz Tužilaštva BD. 

Na upit portala Radiosarajevo.ba o potrazi za ubicom, Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta kazala je da ne može otkrivati nikakve dodatne informacije. 

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije