Oglasilo se tužilaštvo o pretresu zatvora u BiH: Evo zbog čega je akcija izvedena

0
Radiosarajevo.ba
Oglasilo se tužilaštvo o pretresu zatvora u BiH: Evo zbog čega je akcija izvedena
Foto: ATV / MUP RS (Na slici nije događaj iz teksta)

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je saopštilo da će nakon pretresa službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina ovoj pravosudnoj instituciji biti predata lica koja su predmet višemjesečne istrage zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan radu u službi i druga krivična djela.

Iz Tužilaštva su naveli da se od ranih jutarnjih sati vrši pretres službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina i lica koja su predmet višemjesečne istrage u akciji 'Mardelj', a pretresom rukovodi postupajući tužilac.

Nakon završenih službenih mjera i radnji, kao i kriminalističke obrade, lica će biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

O tužilačkoj odluci, kao i o identitetu lica koja su predmet istrage, javnost će biti upoznata tokom narednih 24 sata, najavljeno je iz Tužilaštva.

Po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pretres vrše ovlaštena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije