Oglasili se iz MUP-a KS o tragediji u Sarajevu: Radnika usmrtio - bager

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a KS o tragediji u Sarajevu: Radnika usmrtio - bager
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Radnika R. Š. (57) iz Sarajeva, koji je poginuo u ponedjeljak, 7. jula u 11.35 sati na gradilištu stambenog objekta u sarajevskoj općini Centar, usmrtio je - bager.

"Do povređivanja je došlo nakon što je stradalog radnika udarila radna mašina – bager, kojom je upravljao 55-godišnji I. K. iz Vogošće", precizirali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Podsjetimo, nakon nemilog događaja alarmirani su sarajevski policajci, dok je dežurni ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) Kantona Sarajevo konstatirao smrt R. Š.

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

Uviđajem je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, uz prisustvo sudskih vještaka građevinske struke i zaštite na radu – inspektora Inspekcije zaštite na radu.

"Tužilac je navedeni događaj kvalifikovao kao teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine, u vezi s krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova. Poliajci preduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedenih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a KS.

Tijelo preminulog je vozilom JKP "Pokop" prevezeno na prosekturu groblja Bare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije