Oglasili se iz MUP-a KS o pucnjavi u Sarajevu: Muškarac pogođen u donje ekstremitete

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a KS o pucnjavi u Sarajevu: Muškarac pogođen u donje ekstremitete
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Jake policijske snage na terenu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se o pucnjavi koja se danas, 20. juna u poslijepodnevnim satima, dogodila u blizini hotela "Evropa".

Podsjetimo, Mersiha Novalić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), ranije je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila da je došlo do upotrebe vatrenog oružja te da su na terenu policajci.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, ranjena je jedna osoba.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

"Oko 19.30 sati zaprimili smo dojavu da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Zelenih beretki. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Jedna muška osoba je zadobila povrede od vatrenog oružja u predjelu donjih ekstremiteta, te je trenutno na obradi u KCUS. Prati se stepen povreda. Policijski službenici su na terenu i provode potrebne mjere i radnje. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS. Više informacija bit će poznato naknadno", saopćeno je iz MUP-a KS. 

Na mjestu događaja su jake policijske snage, a šire područje je ograđeno žutom policijskom trakom.

Pucnjava se odigrala u trenutku kada je više građana bilo prisutno u ovom izuzetno frekventnom dijelu bh. prijestolnice. Građani su uznemireni i sa nevjericom gledaju policajce koji trenutno obavljaju uviđajne radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije