Oglasili se iz MUP-a KS o incidentu na Malti: Pištolj pronađen u teretani

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a KS o incidentu na Malti: Pištolj pronađen u teretani
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fotografije s mjesta incidenta u Sarajevu

Sarajevski policajci uhapsili su H. J. (30) iz Sarajeva, zbog sumnje da je jučer u 17.45 sati u ulici Paromlinska u sarajevskom naselju Malta, pucao iz vatrenog oružja u pravcu A. E. R., državljanina Srbije, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres prostorija "Al In Fitness centra" i tom prilikom pronađen je pištolj kalibra 9 milimetara, sa okvirom i četiri metka istog kalibra, za koji H. J. posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Također, izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna PVC kutija za pištolj, prazan okvir i pribor za čišćenje.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

H. J., koji se sumnjiči da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i ugrožavanje sigurnosti, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Podsjetimo, u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije