Oglasila se sarajevska policija: Pronađen vozač koji je udario pješaka i pobjegao

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se sarajevska policija: Pronađen vozač koji je udario pješaka i pobjegao
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija, Ilustracija

Sarajevska policija identificirala je i pronašla nesavjesnog vozača koji je u subotu, 10. februara, u 21.35 sati udario pješaka kod pješačkog prijelaza blizu tramvajske stanice Socijalno, a zatim se udaljio s mjesta nesreće, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Iz MUP-a KS su se oglasili saopćenjem za javnost, u kojem su potvrdili da je pronađen vozač koji je udario pješaka i pobjegao i da mu je izdat prekršajni nalog. 

"Danas, 11. februara 2024. godine, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca KTKS, su pronašli i slobode lišili muškarca S.L., državljanin Albanije, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi (član 337. KZ FBiH).

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcionisan za saobraćajnu nezgodu. Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode. Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Sarajevo: Vozač udario pješaka i pobjegao, u toku velika policijska potraga

Sarajevo: Vozač udario pješaka i pobjegao, u toku velika policijska potraga

Muškarac lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, a policijski službenici pod nadzorom KTKS nastavljaju rad na ovom predmetu.

Nesavjesni vozač je dobio prekršajni nalog po dvije tačke Zakona o osnovima sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Nakon nesreće, policija je ogradila dio glavne saobraćajnice u pravcu centra grada i obavila uviđaj", naveli su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije