Oglasila se policija o strašnoj nesreći sa sedam povrijeđenih u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Oglasila se policija o strašnoj nesreći sa sedam povrijeđenih u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sinoć se u Sarajevu dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno sedam osoba.

Ta informacije je sinoć potvrđena iz MUP-u Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Nesreća se dogodila oko 18 sati u blizini stadiona Koševo, a svi povrijeđeni su upućeni na ukazivanje ljekarske pomoći.

Danas su se o detaljima nesreće oglasili i iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova:

"Dana 14.03.2021.godine u 18,00 sati, na kolovozu ulice Alipašina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom usljed prelaska na saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, putničkog motornog vozila marke “Audi”, reg. oznaka O42-E-491, kojim je pod dejstvom alkohola upravljao vozač M.Z., rođen 1967.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, došlo je do sudara sa putničkim motornim vozilom marke “Seat Ibiza”, reg. oznaka M45-J-982, kojim je upravljao vozač A.S., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Nakon saobraćajne nezgode vozač M.Z. se vozilom “Audi” udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, nakon čega je dolaskom do broja 83, u navedenoj ulici, prešao na saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom je došlo do sudara navedenog vozila “Audi” i putničkog motornog vozila marke “Renault Clio”, reg. oznaka A59-J-217, kojim je upravljala vozač A.Č., rođena 1974.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, koja se kretala iz suprotnog smjera, nakon čega je došlo do sudara vozila “Audi” i putničkog motornog vozila marke “VW Golf 2”, reg. oznaka A71-M-686, kojim je upravljao vozač E.B., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji se također kretao iz suprotnog smjera. U ovoj saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobili su vozači M.Z., A.S., A.Č., i E.B., kao i putnici iz vozila “Renault Clio”: mldb. lice, rođeno 2006.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno, M.Č., rođena 1952.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i putnica iz vozila “VW Golf 2”, V.B., rođena 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega su upućeni na kućno liječenje. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Istog dana u 21,00 sati, slobode je lišen vozač M.Z., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) i člana 333. (Ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti) KZ F BiH i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode", saoćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije