Određen pritvor za pet uhapšenih u velikoj policijskoj akciji "Roleks"

0
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor za pet uhapšenih u velikoj policijskoj akciji "Roleks"
Foto: Tužilaštvo BiH / Osumnjičeni u akciji 'Rolex' predati Tužilaštvu BiH

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor bandi koja je uhapšena u okviru akcije "Rolex", a koji se sumnjiče za djela organizovanog kriminala.

Sud Bosne i Hercegovine je 13. juna 2024., u predmetu Milan Rašević i drugi, nakon održanog ročišta po prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenim, donio rješenje kojim prihvaćen navedeni prijedlog i osumnjičenim Milanu Raševiću, Danijelu Dragašu, Branku Dragašu, Milanu Lazareviću i Draženu Salamadiji određen pritvor.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno do 11.jula 2024. godine ili do nove odluke Suda.

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Navedene osobe iz ovog predmeta su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZBiH, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, kako je prethodno navedeno iz Tužilaštva, u okviru predmeta sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine krijumčarili opojne droge na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije