Određen pritvor Seni Hamzabegović osumnjičenoj za terorizam

2
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Seni Hamzabegović osumnjičenoj za terorizam
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sud i Tužilaštvo BiH

Sud Bosne i Hercegovine ipak je odredio pritvor osumnjičenoj Seni Hamzabegović.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je prije nekoliko dana izjavilo žalbu na odluku Suda Bosne i Hercegovine kojom je odbijen prijedlog za određivanje pritvora Seni Hamzabegović, osumnjičenoj za finansiranje terorističkih aktivnosti.

Suda BiH je donio rješenje kojim je uvažena žalba Tužilaštva BiH, pa je prvostepeno rješenje preinačeno na način da je prema osumnjičenoj Seni Hamzabegović određena mjera pritvora.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana od dana hapšenja, odnosno do 17. juna, a određen je iz razloga propisanih članom 132. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti od bjekstva te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna.

Sena Hamzabegović osumnjičena je da je počinila krivično djelo finansiranje terorističkih aktivnosti iz člana 202. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije