Određen pritvor Semiru Muratoviću: Osumnjičen za ubistvo svog prijatelja

Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Semiru Muratoviću: Osumnjičen za ubistvo svog prijatelja
Sudija za postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Semira Muratovića (38) iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

"Postoji osnovana sumnja da je Muratović 11. februara 2018. godine oko 12 sati u krugu takozvane Male pijace, u Tuzli u naselju Bulevar, nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog obračuna nožem zadao dva udarca Fikretu Durakoviću (52) u grudni koš i leđa, te je ovaj preminuo od posljedica povrijeđivanja", saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog uhapsili odmah nakon događaja, te je nakon kriminalističke obrade u Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK i prikupljanja i obrade dokaza koji se vezuju za krivično djelo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Ranije je, nezvanično, objavljeno kako je riječ o dvojici prijatelja koji su se prepirali iz još nepoznatih razloga, nakon čega je Muratović nožem napao Durakovića, oca petero djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije