Određen pritvor osumnjičenima za femicid na Pofalićima: Objavljeni detalji brutalnog zločina

6
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor osumnjičenima za femicid na Pofalićima: Objavljeni detalji brutalnog zločina
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Na prijedlog postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Goranu Ravliću, Leđibi Ravlić i Latifu Jašareviću.

Goran i Leđiba Ravlić osumnjičeni su za krivično djelo ubistvo na okrutan način, dok je Latif Jašarević osumnjičen za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela. Riječ je, nažalost, o novom slučaju femicida u Sarajevu. 

Goran Ravlić i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju, suprugu osumnjičenog Gorana Ravlića u stanu u ulici Kolodvorska.

Gorivo u BiH ponovo poskupljuje: Evo za koliko

Gorivo u BiH ponovo poskupljuje: Evo za koliko

Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt.

Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio. Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju.

"Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela. Istraga u navedenom predmetu se nastavlja brojnim vještačenjima i poduzimanjem drugih radnji dokazivanja", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Saznajemo: Predložen jednomjesečni pritvor za femicid na Pofalićima

Saznajemo: Predložen jednomjesečni pritvor za femicid na Pofalićima

Prema informacijama koje je danas, 1. jula, objavio Avaz, Nermina Ravlić brutalno je ubijena prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Pofalići. Prije ubistva, onemogućili su joj i pristup mobitelu i izlaske van stana te je kontinuirano seksualno zlostavljali. Danima su je izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u predjelu glave i drugih dijelova tijela.

Prethodno su joj svezali ruke da ne može pružiti bilo kakav otpor. Istraga je, prema istom izvoru pokazala i da su Ravlić, njegova majka i njihov pomagač Latif Jašarević u tržnim centrima "kupili sjekiru, pilu, set noževa, više plastičnih kutija, patrone amonijaka za prenosive frižidere, plastične rukavice, plastična odijela, zaštitne maske, selotejp trake, vreće za smeće". 

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Ledžiba Ravlić prije penzije je bila zaposlenica Ustavnog suda BiH. Također, Goran Ravlić je 2019. u Hrvatskoj, kako se tada navodilo na sudu, "uslijed paranoidne shizofrenije majci onemogućio slobodu kretanja od 10. juna do 27. jula. Svakodnevno ju je tukao šakama po cijelom tijelu zadavši joj niz krvnih podljeva i otoka oba oka, oguljotine vjeđa i ušne školjke, podljeve lica te nadlaktica i podlaktica, ozljede donjeg dijela trbuha, od udaraca je zabilježena prisutnost zraka u prsištu, rasklimani su joj gornji sjekutići te joj je slomljeno 14 rebara i četiri kralješka. Onemogućavao joj je da se pomiče i brani, zabranjivao joj da plače, vrijeđao ju je na nacionalnoj osnovi..."

On se tada suočio s predloženom sankcijom hrvatskog tužiteljstva sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama: "Zbog nanošenja teških ozljeda u neubrojivom stanju prema bliskoj osobi kojoj je protupravno oduzeo slobodu te joj prijetio smrću, određeno mu je šest mjeseci prisilnog smještaja." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije