Određen pritvor Oliveru Veličkoviću iz Tuzle zbog pokušaja ubistva

0
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Oliveru Veličkoviću iz Tuzle zbog pokušaja ubistva
Foto: MUP TK / MUP TK / Ilustracija

Oliveru Veličkoviću (48) iz Tuzle, Kantonalni sud u Tuzli je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je u petak, 9. juna počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

"Službenicima policije događaj je prijavljen 9. juna u ulici Fride Laufer. Oliver Veličković je prišao trojici mladića i jednom od njih inicijala E.M. (28) zadao četiri ubodne rane u predjelu stomaka i grudnog koša. Potom se udaljio s mjesta događaja i predao službenicima Policijske stanice Centar.

Povrijeđeni E.M. je nakon ukazane pomoći prevezen na UKC Tuzla sa povredama opasnim po život i zadržan je na daljnjem liječenju. Nakon saslušanja Kantonalno tužilaštvo TK je tražilo određivanje mjere pritvora, a Kantonalni sud je to i prihvatio", rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Veličković je od ranije poznat organima gonjenja. Daljnjom istragom utvrdit će se motiv za izvršenja krivičnog djela pokušaj ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije