Jusko o detaljima slučaja: Sarajlija propao kroz otvor lifta i zadobio teške povrede

3
Radiosarajevo.ba
Jusko o detaljima slučaja: Sarajlija propao kroz otvor lifta i zadobio teške povrede
Arhiv / Ulica Semira Frašte

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo odgovorio je na nedavno zastupničko pitanje Neire Dizdarević, koja se interesirala o nesreći na Alipašinom polju, na adresi Semira Frašte broj 18, u kojoj je jedna osoba propala u otvor lifta, te pri tome zadobila teške tjelesne povrede.

Iznoseći zastupnici detaljnu informaciju o ovome događaju, Jusko je objesnio da je 10. avgusta oko 11 sati rukovodilac Službe za odnose sa javnošću Policijske stanice Novi Grad obavješten da na pomenutoj adresi hitna ukazuje pomoć povrijeđenom muškarcu, te su policijska ekipa upužena na lice mjesta. 

Istog dana povrijeđeni je prevezen na Kliniku za ortopediju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su konstatovane teške tjelesne povrede - fraktura lijeve šake, a zatim je otpušten na kućno liječenje.

“U obavljenom razgovoru s policijskim službenicima povrijeđeni građanin je izjavio da je u prizemlju stambene zgrade otvorio metalna vrata teretnog lifta misleći da je ispravan, zakoračio i tom prilikom upao u okno lifta dubine oko 1,5 metara”, objasnio je ministar.

Ismir Jusko - undefined

Foto: Vlada KS: Ismir Jusko

Kako je dalje naveo, na lice mjesta stigao je radnik "Sarajevo-stana", koji je policijske službenike upoznao da je dan ranije, 9. avgusta, predstavnik etažnih vlasnika prijavio kvar na liftu, a da je 10 avgusta oko 9.30 lift popravljen, o čemu je predstavnik stanara upoznat.

“Od strane policijskih službenika obavljen je intervju sa predstavnikom etažnih vlasnika, koji je izjavio da mu je prijavljen kvar lifta, o čemu je obavijestio "Sarajevo-stan", te da je postavio obavještenje na oglasnu ploču za stanare da je lift u kvaru.

Radnici "Sarajevo-stana", su po izjavi predstavnika etažnih vlasnika, dana 10.08.2020. godine oko 10.30 sati, istog obavijestili da je lift popravljen, odgovorio je Jusko.

Kako je zaključio, o ovome je putem telefona upoznat tužilac Tužilaštva KS, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, da se radi o događaju, a da se prikupljeni operativni materijal dostavi Tužilaštvu na odluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije