Odgođeno suđenje Naseru Oriću: Njegov saborac uhapšen nakon napada na policajca

E. H.
Odgođeno suđenje Naseru Oriću: Njegov saborac uhapšen nakon napada na policajca
Nastavak suđenja Naseru Oriću i drugima, koji je planiran za danas, odgođen je zbog hapšenja Sabahudina Muhića, kojem se sudi zajedno s Orićem u okviru ovog predmeta.

Iz Suda BiH za Radiosarajevo.ba potvrdili su da je nastavak suđenja odgođen za sutra, ali nam nisu mogli dati detalje zbog kojih je suđenje odgođeno. Ipak, kako smo saznali, upravo je hapšenje Muhića glavni razlog odgađanja suđenja.

Muhić je uhapšen u subotu, 11. marta, tokom popodnevnih sati, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u Tuzli. Uhapšen je zbog napada na službeno lice, a Općinski sud u Tuzli mu je zbog tog slučaja već odredio jednomjesečni pritvor.

"Ova osoba je uhapšena zbog napada na službeno lice tokom obavljanja dužnosti 11. marta. Prvenstveno je vrijeđala policajca, nakon čega ga je udario u stomak, a poslije saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala", istaknuo je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona za Radiosarajevo.ba.

Sve se desilo u popodnevnim satima ispred jednog ugostiteljskog objekta u Tuzli prvo verbalno, a zatim i fizički napao policajca iz Policijske stanice Centar Tuzla i zadao mu jedan udarac pesnicom u stomak, nakon čega ga je drugi policajac iz patrole stavio pod kontrolu i lišio slobode.

Prethodno je Muhić, upravljajući svojim automobilom, učestvovao u saobraćajnoj nesreći na raskrsnici kod hotela Tuzla i odmah se udaljio sa mjesta događaja, te je policijska patrola pronašla vozilo i Muhića ispred ugostiteljskog objekta.

Inače, Muhiću se zajedno s Orićem pred Sudom BiH sudi za zločine počinjene u Srebrenici tokom rata u BiH. Tačnije, svi oni terete se za ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti u selima Zalazje, Lolić i Kunjerac, te prema optužnici Orić je bio komandant štaba Teritorijalne odbrane Armije BiH, a Muhić pripadnik tih snaga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije