Od Gračanice do Orahovice pijan vozio lijevom trakom i izazvao sudar

Radiosarajevo.ba
Od Gračanice do Orahovice pijan vozio lijevom trakom i izazvao sudar
U petak 11. augusta na magistralnom putu M-4, tačnije u mjesto Donja Orahovica, općina Gračanica u 19:00 sati, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je putničko motorno vozilo Peugeot (Holandskih registarskih tablica) kojim je upravljao 68-godišnji J.O. iz mjesta Tabaci kod Lukavca, te teretno vozilo MAN kojim je upravljao 35-godišnji A.Š. iz Viteza. Tom prilikom došlo je do direktnog sudara u kojem je J.O. zadobio teške tjelesne povrede.

U proteklim danima na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je zabilježen na istoj dionici prije teške nesreće. Na snimku se vidi kako vozač Peugeota vozi pogrešnom trakom, te tako direktno ugrožava druge učesnike u saobraćaju na magistralnom putu.

Iako je vozač koji se nalazio iza, pokušavao sirenom signalizirati neopreznu vožnju, J.O. nije reagovao, te je nedugo potom izazvao tešku saobraćajnu nesreću.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon nesreće je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije