Objavljeno 10 potjernica: Ovo su kriminalci za kojim traga sarajevska policija

Radiosarajevo.ba
Objavljeno 10 potjernica: Ovo su kriminalci za kojim traga sarajevska policija
Foto: SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)
Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, prema nalogu Općinskog suda Sarajevo, raspisalo je potrage za deset osoba.

Traga se za Vladimirom Grbavcem (62) iz Slavonskog Broda, Republika Hrvatska, Alijom Mesarevićem (46) iz Konjica, Esmerom Cuckom (28) iz Sarajeva, Emirom Nikšićem (33) iz Sarajeva, Miroslavom Peceljem (52) iz Sarajeva, Draškom Erbezom (24) iz Sarajeva, Erminom Bajramovićem (38) iz Prozora, Damirom Trifkovićem (32) iz Sarajeva, Mirzom Ajanovićem (32) iz Sarajeva te Nerminom Dizdarevićem (34) iz Foče. Većina bjegunaca odranije je poznata policiji.

Grbavac je počinio teško krivično djelo u privrednom poslovanju, dok se Mesarević traži zbog teške krađe. Njega su uhapsili sarajevski policajci na Ilidži u avgustu prošle godine, kada su zaustavili Passat koji je vozio. Prilikom provjere vozila, utvrđeno je da je automobil ukraden s područja općine Centar.

Bjegunac Nikšić, koji je bio trener u Fudbalskoj školi "Lokom", presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen je u julu 2014. na godinu zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga. Nikšić se i ovaj put traži zbog istog krivičnog djela.

Pecelj je napao službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Isto krivično djelo počinio je i Erbez. On iza sebe ima debeo policijski dosje. Samo jedan od incidenata je pucnjava koja se dogodila 21. marta prošle godine u sarajevskom klubu "Podrum" kada je Erbez ranjen, piše Avaz. Bajramović se traži zbog teške krađe, a policija za Cuckom traga zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Za Ajanovićem se traga zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, a za Dizdarevićem zbog teške krađe. Na internetskoj stranici MUP-a KS navedeno je da se, u slučaju korisnih saznanja o bjeguncima, obavijesti Operativni centar na broj 122.

Za Trifkovićem je raspisana potraga zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga. On je ranije optuživan za krivotvorenje novca. Također, u oktobru 2013. godine uhapšen je zbog droge. Prilikom pretresa autobusa, koji je saobraćao na liniji u mjestu Ilovice, općina Trnovo, kod Saše Kozomare pronađena je putna torba u kojoj se nalazilo 10 PVC paketa marihuane - težine oko 10 kilograma. Ispred autobusa se kretao Opel, koji je vozio Trifković. Njegov zadatak bio je čišćenje puta i dojava o policijskim patrolama na putu prema Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije