Obdukcija utvrdila da li je dijete pronađeno u Drini rođeno mrtvo

S. Š. J.
Obdukcija utvrdila da li je dijete pronađeno u Drini rođeno mrtvo
Srna / Ilustracija
Tijelo tek rođene bebe koju je majka bacila u Drinu izvučeno je prekjučer u blizini starog mosta kod Zvornika, te je odmah upućeno na obdukciju.

Kako su iz Okružnog tužilaštva u Bijeljini potvrdili za Radiosarajevo.ba, obdukcija novorođenčeta potvrdila je da je dijete rođeno mrtvo, kao što su tvrdili njegovi roditelji Suzana i Milan Vidaković.

"Obdukcija je pokazala da je majka rodila mrtvo žensko novorođenče s urođenom srčanom manom. S obzirom na rezultate nalaza, Tužilaštvo će obustaviti istragu za krivično djelo čedomorstvo koje je vođeno protiv majke", kazali su.

Podsjećamo, Centru javne bezbjednosti Zvornik prijavljeno je da je tijelo bebe viđeno kako pluta rijekom, nakon čega su policijski službenici izašli na teren kako bi obavili uviđaj, potvrdio je ranije Miljan Bobar, glasnogovornik CJB Zvornik u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Suzana Vidaković tvrdi da je rodila mrtvo dijete dok je sama pokušavala da dođe do hitne pomoći. Ranijih godina je već izgubila dvije bebe. Zbog šoka i straha što joj se, kako kaže, slična situacija ponovo dešava bebu je bacila u Drinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije