Novogodišnja noć u BiH: Ubistvo, tuča, nepoštivanje mjera

0
Radiosarajevo.ba
Novogodišnja noć u BiH: Ubistvo, tuča, nepoštivanje mjera
Foto: MUP RS / Policija, MUP RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS evidentiralo je u periodu od 16 sati dana 31. decembra 2020. godine do 6 sati 01. januara 2021. šest krivičnih djela, 21 prekršaj javnog reda i mira, 28 saobraćajnih nezgoda i jedan požar na području RS.

Od šest krivičnih djela izdvajamo:

"Policijskoj stanici Laktaši oko 22,40 sata prijavljeno je da je u mjestu Trn, Laktaši na parkiralištu benzinske pumpe lice D.Č., koji je bio u društvu M.Đ. iz Laktaša, pucao iz pištolja i ranio lica - D.S. u predjelu stomaka i A.B. u predjelu noge, obojica iz Laktaša. Povrijeđena lica su prevezena u UKC RS, gdje je lice D.S. u 00,30 sati preminuo, čime je izvršeno krivično djelo ubistvo. Lica D.Č. i M.Đ. su lišena slobode, a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", saopćeno je iz MUP-a RS.

"Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo oko 21,55 sati, u Istočnom Novom Sarajevu ispred ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između tri identifikovana lica, čime je izvršeno krivično djelo „Učestvovanje u tuči“.

Istovremeno, na području Lopara evidentiran je i jedan prekršaj po članu 22 Zakona o javnom redu i miru (u vezi sa vanrednom situacijom):

Kako javljaju iz MUP-a RS, 31. decembra u vremenu od 21,45 do 23 sata, policijski službenici PU Bijeljina su sa službenicima Republičke uprave za inspekcijske poslove i opštinske inspekcije na području Lopara prilikom kontrole rada ugostiteljskih objekata kao i kontrole poštivanja naloženih mjera po Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije tokom pandemije u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 125 lica, koji nisu poštivali naložene mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije