Novo ubistvo u Bosni i Hercegovini: U toku velika potraga za ubicom

0
Radiosarajevo.ba
Novo ubistvo u Bosni i Hercegovini: U toku velika potraga za ubicom
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Policija / Ilustracija

U sukobu migranata, koji se u petak u ranim večernjim satima, 6. septembra dogodio u Bihaću, jedno lice je smrtno stradalo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutaršnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Kako nam je potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK-a, do sukoba između sirijskih migranata došlo je na gradskom šetalištu u Borićima, u neposrednoj blizini migrantskog kampa.

"U obračunu koji se dogodio oko 18.25 sati učestvovalo je više lica. Policija patrola je od strane građana pozvana na lice mjesta. Po dolasku policija je zatekla tri migranta i to M.S. (16), A.J. (16) i M.J. (22), koji su stajali iznad četvrtog lica koje je ležalo na zemlji i radi se o licu A.S. (17) koji je rođen u Siriji", istakao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK-a, za Radiosarajevo.ba.

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

Adnan Beganović je dodao da su u sukobu učestvovala sve osobe iz Sirije, te da je ubijena osoba imala ubodne rane nanesene nožem u predjelu prsa.

"Vozilo hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, Međutim, zbog težine rana on je nešto kasnije preminuo", dodao je Beganović.

Prema njegovim riječima o svemu je obavješteno Tužilaštvo USK, a u toku je potraga za počiniocem ubistva i predmetom kojim je ubistvo učinjeno.

"U potragu su uključene jake policijske snage", dodao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK-a, za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije