Novi detalji velike potrage u BiH: "Sumnja se da se vozilo prevrnulo u rijeku Bregavu"

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji velike potrage u BiH: "Sumnja se da se vozilo prevrnulo u rijeku Bregavu"
Foto: Hercegovina.info / GSS i policija na mjestu nesreće

Potraga za nestalim mladićima iz Stoca za kojima se traga još od sinoć još uvijek je u toku, a trenutačno vrijeme otežava aktivnosti policije i spasilačkih službi. Kiša i dalje pada, Bregava je nabujala, a pretpostavlja se da je njezina dubina na mjestu nesreće i desetak metara. S obzirom na trenutačne uslove ronioci se ne usuđuju zaroniti do vozila. 

"Sumnja se da se vozilo prevrnulo u rijeku Bregavu. Izvršili smo uviđaj na mjestu događaja, a stvarno ne znam hoće li ronioci uspjeti zaroniti jer je vodostaj narastao. Na mjestu nesreće su trenutačno pripadnici MUP-a HNK, GSS, interventna i ronioci", istaknuo je za Hercegovina.info Kemal Maksumić, dežurni tužitelj Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, s kojim smo razgovarali na mjestu gdje se nesreća dogodila. 

Izvjesno je da se ovdje radi o samoslijetanju vozila prilikom okretanja, budući da se vozilo kretalo uz naselje, s namjerom da se okrene i nastavi prema kružnom toku. Na mjestu slijetanja nađena je registarska pločica koja odgovora vozilu nestalih mladića, te branik spomenutog vozila, a na prolijetanje ukazuje i polomljena šikara. 

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Mještani u šoku i nevjerici prate što se događa. Izvjesno je da će se tražiti ispomoć s viših razina jer su izrazito nepovoljni uvjeti za potragu, a što iziskuje opremljenije snage.

Za mladićima se traga od sinoć, kako je nestanak prijavila majka jednog od mladića, budući da se na telefone nisu javljali.

Velika potraga u BiH: Nestala dvojica mladića, od sinoć im se gubi svaki trag

Velika potraga u BiH: Nestala dvojica mladića, od sinoć im se gubi svaki trag

Podsjetimo, majka mladića M. V. iz Vidova polja u općini Stolac, sinoć je oko 00:45 alarmirala policijske službe o nestanku njezinog sina i njegovog prijatelja F. S. 

Prema tvrdnjama majke R. V. mladići su se iza ponoći zaputili vozilom Jeep Compas u pravcu Vidova polja, no nikada nisu došli na odredište i obojica su bili nedostupni na brojeve mobilnih telefona. Policija je od tada tragala za njima.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije