Novi detalji tragedije u Vlasenici: Sudski policajac ubio oca troje djece

Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije u Vlasenici: Sudski policajac ubio oca troje djece
Privatni arhiv / Mladen Deurić: osumnjičen za ubistvo Mileta Jevtića

Mladen Deurić, koji je osumnjičen za ubistvo u Vlasenici, prije manje od tri mjeseca počeo je raditi kao sudski policajac. Direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević rekao je da je upoznat sa ovim slučajem, javlja Srpskainfo.

Ubijena jedna osoba ispred zgrade Suda u Vlasenici

"Deurić je odradio pripravnički staž kod nas, a prije toga završio je obuku za sudskog policajca, kao i obuku za upotrebu vatrenog oružja", izjavio je Dragojević.

On je dodao da još ne zna kako se desila nesreća, te da su u Vlasenicu upućeni inspektori Sudske policije.

"Nalazim se na službenom putu, koji ću upravo prekinuti i vraćam se nazad, te ću odmah za Vlasenicu kako bih dobio zvanične informacije kako se desio ovaj slučaj", pojasnio je Dragojević za Srpskainfo.

Policija je uhapsila Deurića zbog sumnje da je danas oko 12 sati hicima iz pištolja ubio jednu osobu ispred zgrade Osnovnog suda u Vlasenici.

"Poziv smo dobili u 12 sati, a u pitanju je nesretan slučaj", rekli su iz PU Zvornik za Radiosarajevo.ba.

Prema nezvaničnim informacijama igrajući se s pištoljem sudski policajac je Deurić ubio je Mileta Jevtića, koji je došao na suđenje. 

Iza ubijenog Jevtića ostalo je troje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije