Novi detalji tragedije u Brčkom: Pronađena dijabola u tijelu tinejdžera

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije u Brčkom: Pronađena dijabola u tijelu tinejdžera
Foto: Otisak.ba / Policija Brčko Distrikta

Završena je obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kojeg je, kako se sumnja, maloljetnik pogodio nesmotrenim korištenjem vazdušne puške u Brčkom.

"Tokom obdukcije pronađena je dijabola, te je utvrđeno da je uzrok smrti povreda koja je nastala usljed upotrebe vazdušne puške", rekli su za Nezavisne novine izvori bliski istrazi.

Isti sagovornici dodaju da je maloljetnik, za kojeg se sumnja da je pucao, zadržan, te da će nadležno tužilaštvo za njega najvjerovatnije zatražiti mjere zabrane.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Ova tragedija se, podsjetimo, desila u ponedjeljak navečer u brčanskom naselju Ilićka.

Kako saznaju Nezavisne, dječak je pogođen u grudi, a iako su ljekari pokušali da mu pomognu, on je, nažalost, podlegao.

Kako je potvrdila Dževida Hukičević, portparolka Policije Brčko distrikta BiH, u 19.51 sat policiji je iz Hitne medicinske pomoći prijavljen događaj koji je za posljedice imao tragičan ishod, a čiji su akteri bili maloljetne osobe.

Iz Hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH medijima su potvrdili da su zaprimili poziv u kome je rečeno da je dječak pogođen prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške.

Navode da je ekipa medicinske pomoći izašla na teren, a nesretni dječak je prevezen u brčansku bolnicu, gdje je dežurni hirurg konstatovao smrt maloljetnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije