Novi detalji teške nesreće kod Trebinja: Poznat identitet stradalih

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji teške nesreće kod Trebinja: Poznat identitet stradalih
Foto: Trebinje live / Nesreća u Trebinju

Dvije osobe inicijala D.K. (67) i D.V. (71) smrtno su stradale, a 13 je povrijeđeno na lokalitetu Zasad polje na ulazu u Trebinje kada se autobus iz Banja Luke, koji je prevozio prosvjetne radnike na izlet, bukvalno zakucao u zid kuće u vlasništvu poznatog trebinjskog ljekara dr. Suada Fazlagića.

Sve se, prema riječima Srđana Vukanovića, portparola Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, dogodilo jutros 17. juna, oko 6.40 u ulici Tvrdoškoj, koja je inače dio magistralnog puta Trebinje - Ljubinje i prolazi kroz prigradsko naselje Mostaći, a autobus je najprije udario na desnu stranu u brdo, a zatim ga je silina udara prebacila na drugu stranu, u kameni zid dvorišta kuće Fazlagića.

"Vozač autobusa autoprevoznika Lukajić travel iz Banja Luke, koji je i poginuo s još jednom od putnica, koja inače nije prosvjetni radnik, prevozio je prosvjetne radnike zaposlene u Osnovnoj školi Georgi Stojkov Rakovski iz Banja Luke i udario u brdo, nakon čega je došlo do zaokretanja autobusa na drugu stranu", rekao je Vukanović, nakon što je dežurni tužilac na licu mjesta obavio uviđaj.

Ivica Puljić otkrio pozadinu: Evo kako i preko koga Željka Cvijanović zahtijeva da se obrati UN-u

Ivica Puljić otkrio pozadinu: Evo kako i preko koga Željka Cvijanović zahtijeva da se obrati UN-u

On je pojasnio da je svih 13 povrijeđenih putnika prevezeno u Bolnicu u Trebinje gdje su svi zbrinuti i stabilnog su zdravstvenog stanja, niko nije u životnoj opasnosti, dok je dvoje smrtno stradalih prevezeno u Prosekturu Trebinje, gdje će se izvršiti obdukcija, a pregled vozila je obavio ovlašteni vještak i ne zna se još stanje tehničke ispravnosti.

Načelnik Odjeljenja hirurgije sa ortopedijom dr Vlado Rašević je potvrdio prijem svih pacijenata, od kojih je, kako kaže, troje zadobilo teže tjelesne povrede.

"Tri pacijenata zu zadobila teže tjelesne povrede, a od toga je jedan zbrinut u Jedinici intenzivne njege i on je zadobio prelom desne butne kosti, dok su ostala dva na Odjeljenje hirurgije jer je jedan zadobio prelom kuka, a drugi grudnog pršljena. Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede i nadamo se da će oni sutra napustiti našu bolnicu", rekao je dr Rašević, napominjući da se oni sa težim tjelesnim povredama prate, ali ni oni, niti iko od ostalih nije životno ugrožen.

Teška nesreća kod Trebinja: Autobus udario u brdo, dvoje poginulih

Teška nesreća kod Trebinja: Autobus udario u brdo, dvoje poginulih

Sam vlasnik kuće u čiji se zid zakucao autobus, dr. Suad Fazlagić kaže da je njega i njegove ukućane probudilo lupanje koje se začulo dva puta, ali su u prvi mah pomislili da je buku proizveo vjetar koji je nešto oborio.

"Tek kada smo čuli napolju glasove vidjeli smo da je bila nesreća i da je autobus probio zid, a sa strane kuće se ulica i ne može vidjeti, već se mora ići okolo, tako da dok smo mi shvatili šta se dešava već su došla kola hitne pomoći i pomagala unesrećenim", kaže dr Fazlagić.

Povrijeđene u teškoj nesreći kod Trebinja transportovat će helikopterom

Povrijeđene u teškoj nesreći kod Trebinja transportovat će helikopterom

Napominje da su se ovakve stvari dešavale i ranije, jer je u blizini krivina, a vozači voze brzo, tako da je sam ovaj zid prije desetak godina na sličan način rušen, samo je ovoga puta bio deblji i bolje učvršćen.

Budući da je u nekim ranijim skupštinskim sazivima bio odbornik u lokalnom parlamentu, doktor Fazlagić dodaje da je u dva navrata u skupštini upozoravao da se na ovoj putnoj dionici treba ograničiti kretanje vozila, tim prije što na ovom putu često ima i ljudi koji se kreću pješice, ali se tuda goni i stoka koja se sporije kreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije