Novi detalji: Sarajlija priznao da je pucao, ranjena žena iz Sarajeva u životnoj opasnosti

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji: Sarajlija priznao da je pucao, ranjena žena iz Sarajeva u životnoj opasnosti
Foto: FENA / MUP HNK

Na području Stoca (mjesto Prenj), jučer, 13. jula, u kasnim popodnevnim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja gdje je jedna osoba ranjena u predjelu glave.

Sarajlija S.A. (42) je priznao istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona da je pucao iz pištolja u kući u mjestu Prenj kod Stoca, u kojoj je sinoć u ranim večernjim satima ranjena M.T. (31) nastanjena u Sarajevu.

Priznanje je uslijedilo nakon višesatne kriminalističke obrade koja je provedena nad još pet osoba koje su uhapšene i koje su skupa boravile u kući u vlasništvu S.P. (40) iz Sarajeva. Osim S.A. i S.P. uhapšeni su i E.P. (45), V.H. (34) svi iz Sarajeva te A.J. (33) i I.R. (28) iz Stoca.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Prema još nepotvrđenim informacijama, metak koji je ispaljen pogodio je nesretnu M.T. u predjelu vilice, a povrede koje je zadobila su okarakterisane kao opasne po život.

Ona je hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, gdje je dovezla ekipa Hitne pomoći stolačkog Doma zdravlja koja je ovaj događaj i prijavila policiji.

Sve osobe zatečene na mjestu događaja su odavale sumnju da su pod utjecajem narkotičkih sredstava. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj, a na mjestu događaja obavljen je uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije