Novi detalji pucnjave u Sarajevu: Ranjena žena van životne opasnosti

Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave u Sarajevu: Ranjena žena van životne opasnosti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Pucnjava u Sarajevu

Jedna osoba je preminula nakon pucnjave koja se jutros u 7:17 sati dogodila u ulici Aleja Bosne Srebrene u sarajevskom naselju Nedžarići, u blizini prostora KJKP Park.

U pucnjavi je ranjena još jedna osoba. Kako su nam potvrdili iz KJKP Park, ranjena je njihova zaposlenica.

Pucnjava u Sarajevu: Ženska osoba preminula, druga prevezena u bolnicu

"Prema informacijama koje mi imamo, grupa radnika je bila ispred našeg vrtnog centra kada je zalutali metak pogodio našu radnicu. Kako saznajemo, radilo se o rafalnoj paljbi. Ranjena radnica je van životne opasnosti i rade se pretrage", rekla je za Radiosarajevo.ba Aldijana Hamza glasnogovornica KJKP Park.

"Od posljedica upotrebe vatrenog oružja kod jedne ženske osobe nastupila smrt, dok je druga povrijeđena osoba van životne opasnosti i istoj je ukazana prva ljekarska pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na mjestu događaja, nakon čega je prevezena u bolnicu", saopćio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Na mjesta događaja su, pored policijskih službenika, izašli i tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovode uviđajem.

Više informacija nakon što isti bude završen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije