Novi detalji nesreće bh. učenika u Italiji: Jedna bitna činjenica buni policiju

A. S.
Novi detalji nesreće bh. učenika u Italiji: Jedna bitna činjenica buni policiju
Foto: GDB / Brescia: Nesreća autobusa sa studentima iz BiH

U saobraćajnoj nesreći koja se desila, kod Brescie, u Italiji, smrtno je stradao suvozač autobusa Ivan Ćelan (52) iz Kiseljaka, a povrijeđeni su 21 učenik i profesorica Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža", saznaje Radiosarajevo.ba

Naš portal je od ranih jutarnjih sati, kada se nesreća dogodila u 5.45 sati autoputu A21 u mjestu Manerbio kod Brescie, u kontaktu sa Jasnom Martinčević, vršiteljicom dužnosti generalnog konzula Konzulata Bosne i Hercegovine u Milanu.

Italija: Težak udes autobusa u kojem su bili učenici iz BiH

“Prije svega moram kazati da su svi učenici i profesorica dobro osjećaju, te da je, nažalost, poginuo suvozač iz Kiseljaka. Svi oni koji su se žalili na povrede primljeni su u bolnicu. I veliko hvala svim građanima Brescie, od policije do uposlenika u bolnici, koji su odmah pritekli u pomoć”, kaže v.d. generalnog konzula Konzultata BiH Martinčević za Radiosarajevo.ba.

U trenutku kada smo razgovarali, a bilo je oko 14 sati, na pregledu je ostalo još devet putnika.

“Svi ostali su, zajedno sa profesoricom, pregledani iz predostrožnosti i dobro se osjećaju. Prema informacijama koje sam dobila iz bolnice, niko od učenika neće biti zadržan na liječenju”, dodala je Martinčević.

Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" u Brescie su bili u prolazu sa ekskurzije u Španiji. Riječ je o maturantima ovog centra.

“Prema planu, koliko sam čula, oni su svakako planirali jednu noć prenoćiti u Italiji, pa tek sutra doći u Bosnu i Hercegovinu, kući u Istočno Sarajevo. Još ne znam da li će to biti u hotelu koji su rezervirali prije polaska na ekskurziju ili će ostati jednu noć u hotelu u Brescie”, dodala je Martinčević za naš portal.

Martinčević nije znala detalje kako se dogodila nesreća. I italijansku policiju buni da li je bus udario u kamion ili je kamion udario u bus. Mediji u Brescii bavili su se tim bitnim detaljima u istrazi, ali niko nije imao potpunu informaciju.

I mi smo pokušali kontaktirati policiju u Brescii, ali su nam kratko kazali "da je istraga u toku". 

“I ja sam pitala učenike, ali su mi oni odgovorili da su u vrijeme tragedije spavali”, dodala je Martinčević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije